Skip to main content
Alles over kredieten

Kredieten in België: de Cetelem blog geeft antwoord op al je vragen.

Image
Elodie
Digital Credit Specialist
Kredieten in België: onze blog geeft je duidelijke uitleg over leningen, verzekeringen en alles wat je moet weten om je budget, plannen en financieringen zo goed mogelijk te beheren.

Alles wat je moet weten over kredieten in België

Het is een flinke uitdaging om de Belgische kredietsector te begrijpen, zeker als de juiste informatie ontbreekt. Cetelem heeft daarom een blog gemaakt waarmee jij deze complexe sector beter leert kennen en de juiste keuze kan maken voor je lopende kredieten of de kredieten die je in de toekomst mogelijk nodig hebt. Heb je een vraag? Onze Cetelem blog informeert je over de financiering van je huidige of toekomstige projecten. 

 

Waarom informatie inwinnen over leningen in België?

De financiële wereld wordt steeds ingewikkelder en je goed informeren is een belangrijke stap om juiste keuzes te kunnen maken. Kredieten zijn daar geen uitzondering op. Welke verschillende kredieten bestaan er? Wat zijn de voorwaarden, voordelen en risico’s? Ontdek hoe je jouw financiën optimaal beheert en nieuwe plannen in alle gemoedsrust kan uitvoeren. 

De Cetelem blog bevat een schatkist aan informatie: uitleg over verschillende kredietopties of een onlineaanvraag van je krediet ... Je vindt het er allemaal. Onze blog geeft je nuttige adviezen, glasheldere uitleg en belangrijk nieuws over de sector zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

 

Welke informatie over kredieten vind je in de Cetelem blog?

In onze blog vind je concrete, duidelijke informatie over: 

  • De verschillende soorten kredieten

    een consumentenkrediet, een lening op afbetaling of persoonlijke lening, een autolening, een renovatielening, een mobiliteitslening, een krediethergroepering, een kredietopening of een doorlopend krediet, een kredietverzekering ... het zijn enkele voorbeelden.

  • De werking van kredieten

    waarom is een simulatie van een lening belangrijk, wat zijn de verschillende stappen om een krediet aan te vragen, hoe verloopt de kredietaflossing, hoe hergroepeer je meerdere leningen of kan je een lening vervroegd terugbetalen ...?

  • De terugbetaling van kredieten en maandelijkse aflossingen

    de gekozen looptijd en maandaflossing zijn belangrijke factoren die een impact hebben op de totale kost van je lening.

  • De rentevoeten van kredieten en totale kosten: 

    kies je een vaste of variabele rentevoet? Ook dit is bepalend voor de kost van je lening.

  • Verzekeringen voor kredieten:

    ze bieden je bescherming bij onverwachte gebeurtenissen.

  • Online kredietbeheer

    nu steeds meer diensten online worden aangeboden, geeft de Cetelem blog je gedetailleerde instructies over je kredietbeheer op afstand, waar en wanneer jij wil.

  • Bescherming bij de aanvraag en het beheer van een onlinekrediet

    Cetelem geeft ook advies om je te beschermen tegen onlinefraude. Want ook in België gebeurt dit helaas maar al te vaak.

  • Actueel nieuws over kredietopties: 

    dankzij de meest recente informatie kan je de juiste financiering van je projecten kiezen. Je ontdekt wat de verschillende stappen en voordelen van elk krediet zijn.

Neem regelmatig een kijkje op onze blog: zo blijf je op de hoogte en ben je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

 

Een krediet is de financiële oplossing bij uitstek voor de meeste Belgen

Een consumentenkrediet is heel populair. In 2021 waren er in België meer dan 7,1 miljoen lopende consumentenkredieten. Dat is ruim twee keer zo veel als het aantal hypothecaire leningen in ons land.

Je kan dit krediet voor allerlei redenen gebruiken: voor de aankoop van een auto, meubels of een televisie, of om een huwelijk te organiseren, om werkzaamheden of een renovatie uit te voeren, om een nieuwe keuken of badkamer te installeren, om de komst van een baby voor te bereiden of om persoonlijke uitgaven te doen zoals de aankoop van een wasmachine bijvoorbeeld. Of je neemt gewoon een krediet omdat je een bepaalde geldreserve nodig hebt. In het leven maak je vele plannen. Cetelem helpt je daar graag mee door alle informatie die je nodig hebt voor de financiering van al je plannen, transparant en duidelijk te maken.

De Belgische wetgeving over consumentenkredieten biedt de consument meerdere beschermingen, zoals een bovengrens voor het jaarlijks kostenpercentage (JKP) voor schuldeisers om het risico op schulden te verminderen. Ook bij een leningaanvraag: waarom raadplegen we de Nationale Bank?

Ondanks deze beschermingen is een te hoge schuldenlast mogelijk. Daarom is het zo belangrijk om alle bepalingen goed te begrijpen voordat je een krediet afsluit. Dat is precies wat we met deze Cetelem blog willen doen: nuttige artikels publiceren die voor iedereen toegankelijk zijn. Maar dat is niet alles ... Onze klanten ontvangen ook elke maand een nieuwsbrief die telkens weer andere belangrijke thema’s toelicht over de financiering van projecten.

Wil je alles weten over kredieten, persoonlijke leningen, autoleningen, renovatieleningen, een hergroepering van kredieten, verzekeringen, geldreserves of een vervroegde terugbetaling van een krediet? Ga dan meteen naar de Cetelem blog! 

Terug naar boven