Skip to main content
Alles over verzekeringen

Is een verzekering verplicht als je een krediet neemt?

Image
Elodie
Digital Credit Specialist

Het is niet verplicht om een verzekering voor een lening aan te gaan. Toch wordt dit vaak door financiële instellingen vereist: zij willen hun klanten hiermee beschermen wanneer ze de lening op een bepaald moment niet langer kunnen terugbetalen. 

 

In geval van een lening voor vastgoed vraagt de kredietinstelling in de meeste gevallen om een schuldsaldoverzekering af te sluiten.

Voor een consumptiekrediet is deze verzekering echter niet vereist. Overweeg wel de mogelijke risico’s indien je beslist om geen verzekering te nemen.

Bij Cetelem is het niet verplicht om een verzekering voor je krediet aan te gaan, maar we raden dit wel ten zeerste aan. Ontdek alle details over de verzekeringen van Cetelem.

 

  • Wil je meer weten? Misschien vind je deze informatie over verzekeringen ook interessant: 

 

 

  • Wat is de Cetelem Protection verzekering?

Bij Cetelem helpen we onze klanten met de financiering van hun project. Daarbij vinden we het ook belangrijk om hen oplossingen te bieden om ze te beschermen bij financiële tegenvallers. Daarom heb je bij een kredietaanvraag de mogelijkheid om een ‘Cetelem Protection’ verzekering af te sluiten. Dankzij deze optionele verzekering ben je gedurende de volledige looptijd van je krediet beschermd. Cetelem staat garant voor de terugbetaling van je maandaflossingen bij arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden. 

Heb je al een Cetelem Protection verzekering en neemt het leven een onverwachte wending? Volg dan deze stappen om je schadeaangifte bij Cetelem in te dienen: Hoe geef je een schadegeval aan? Cetelem maakt het je gemakkelijk met deze 3 stappen!

Ben je nog niet verzekerd voor je Cetelem krediet? Ontdek alle details over de verzekering van Cetelem of raadpleeg rechtstreeks de algemene voorwaarden van de Cetelem Protection verzekering.

 

Belangrijke informatie

 

 

Wie zijn wij?

De verzekering Cetelem Protection is een product van Cardif Assurance Vie SA (KBO nr. BE0435.018.274 – nr. NBB 979), Franse verzekeringsonderneming met zetel 1, Bd Haussmann te F-75009 Parijs en Belgisch bijkantoor te Warandeberg 8, b2 1000 Brussel, waartoe u kan toetreden. Deze verzekering wordt aangegaan door Alpha Credit, naamloze vennootschap met zetel gevestigd te Warandeberg 8, b2 1000 Brussel, KBO 0445.781.316, ingeschreven in het register van verzekeringstussenpersonen bijgehouden door de FSMA, en handelend als verbonden verzekeringstussenpersoon van de verzekeraar. 

 

 

De levensverzekering Credit Protection voorziet in een terugbetaling van het verschuldigde schuldsaldo van het krediet in geval van overlijden of definitieve invaliditeit en in de betaling van de maandelijkse kredietaflossing in geval van volledige arbeidsongeschiktheid. Voornaamste uitsluitingen: zelfmoord binnen het eerste jaar (waarborg overlijden en definitieve invaliditeit), psychische stoornissen (waarborg invaliditeit en arbeidsongeschiktheid). De verzekering heeft een duurtijd die samenloopt met de duurtijd van het krediet.

 

 

Heeft u klachten?

Bij klachten kun je je wenden tot Klachtenbeheer, Warandeberg 8, b2 1000 Brussel, klachtenbeheer@cardif.be of de Ombudsman van de Verzekeringen, info@ombudsman-insurance.be  of www.ombudsman-insurance.be . Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

 

 

Overige informatie

De informatiefiche, de algemene voorwaarden en een offerteberekening zijn beschikbaar op Cetelem verzekeringen. Het Belgische recht is steeds van toepassing.

Terug naar boven