Skip to main content
Alles over kredieten

Een aflossingstabel voor een lening: wat is dat? En hoe kom je eraan? 

Image
Elodie
Digital Credit Specialist
In dit artikel lees je wat een aflossingstabel precies is en hoe je ze snel en gemakkelijk bij Cetelem aanvraagt.

Een aflossingstabel, een fiscaal attest, een SEPA-mandaat, het saldo van je lening voor een vervroegde terugbetaling ... Bij Cetelem ontvang je deze documenten aangaande je lopende lening snel en gemakkelijk. In dit artikel lees je wat een aflossingstabel precies is en hoe je ze snel en gemakkelijk bij Cetelem aanvraagt.

 

Wat is een aflossingstabel voor een lening?

De aflossingstabel is een belangrijk document voor de kredietnemer. Deze tabel toont voor elke maandaflossing de gedetailleerde verdeling tussen het terugbetaalde kapitaal, de interesten en eventueel de verzekering. Zo krijg je een duidelijk zicht op de terugbetaling van je lening.

Deze tabel – ook wel aflossingsplan of terugbetalingsplan genoemd – laat zien hoe het uitstaande kapitaal evolueert naarmate je aflost. Je ziet hier duidelijk dat het deel van het terugbetaalde kapitaal stijgt, terwijl de interesten dalen.

De aflossingstabel is een verplicht document dat je bij de ondertekening van een lening ontvangt. Uiteraard kan je deze tabel op elk moment bij je financiële instelling opvragen. Ontdek onderaan in dit artikel hoe je een aflossingstabel bij Cetelem aanvraagt. 

 

Wil je ook weten welke andere documenten en informatie over je lopende lening handig kunnen zijn? Wij helpen je met plezier:

 

Hoe ontvang je een aflossingstabel voor je lopende lening?

Om een aflossingstabel te ontvangen, neem je contact op met je kredietinstelling. Over het algemeen kan je dit document online via je persoonlijke klantenruimte, telefonisch of via de post aanvragen.

Voor een zo vlot mogelijk aanvraag bij je kredietgever houd je alvast je contract-, dossier- of klantennummer bij de hand.

 

Vraag snel en gemakkelijk de aflossingstabel van je lening bij Cetelem

Bij Cetelem houden we van een eenvoudige aanpak. Daarom heb je altijd toegang tot de documenten en informatie over je lening wanneer jij ze nodig hebt. Vraag ze 24 uur per dag telefonisch aan: houd je contract- of dossiernummer van 12 cijfers bij de hand, bel naar het nummer 078 15 00 90, kies je taal en maak je keuze in het menu.

Voor een aflossingstabel druk je eerst op optie 2, dan nog eens optie 2 en ten slotte optie 2.

Je kan ons de klok rond bereiken, op elk moment dat jij wil! Je ontvangt de aflossingstabel via e-mail of via de post op het bij ons bekende adres.

 

Andere documenten of informatie over je lening nodig? 

Ontdek hoe je ze snel en gemakkelijk ontvangt: 

Terug naar boven