Let op, geld lenen kost ook geld

Welke lening je kunt kiezen, hangt af van de soort renovatiewerken die je wilt uitvoeren en de bewijsstukken die je kunt voorleggen (bestelbon, offerte, facturen ...). Maar wat je ook van plan bent, er bestaan verschillende financieringsoplossingen. Ontdek ze hier allemaal.

Als je van de interessante voorwaarden van een renovatielening wilt profiteren, moet je je kredietinstelling verschillende bewijsstukken kunnen voorleggen: een bestelbon, een offerte, een factuur, aankoopbewijzen ... Er bestaan twee verschillende renovatieleningen: een ecologische lening en een klassieke lening:

 

- De ecologische renovatielening: voor deze lening maakt het niet zozeer uit of je de werken door een professional laat uitvoeren of dat je zelf de handen uit de mouwen steekt, op voorwaarde dat de werken het energieverbruik van je woning verbeteren. Je kunt er bijvoorbeeld een nieuwe verwarmingsketel mee financieren, isolatie voor je dak of je muren, dubbele beglazing, een systeem om zelf energie mee op te wekken enz. Ontdek wat je precies kunt financieren met deze lening in een apart artikel hierover. 

 

- De klassieke renovatielening: deze dekt alle andere renovatiewerken: een grotere ruimte of bijgebouw, een nieuwe keuken of badkamer, een terras, een veranda of een zwembad in de tuin enz.

 

Als je geen bewijsstukken kunt voorleggen, zoals een bestelbon, een offerte, een factuur, of aankoopbewijzen, en je bijgevolg niet kunt aantonen dat je je lening zal gebruiken voor renovatiewerken, kun je niet profiteren van de voorwaarden van een renovatielening. Dat betekent echter niet dat je je renovatieplannen moet opbergen!

Je kunt in dat geval een persoonlijke lening aanvragen. Je leent het bedrag dat je nodig hebt voor je renovatiewerken. Net zoals bij een renovatielening, liggen de rentevoet, maandelijkse aflossingen en looptijd op voorhand vast. Alleen de voorwaarden zijn anders. Wil je graag meer informatie over de persoonlijke lening

 

Wil je je project financieren? Simuleer vandaag nog je lening en dien je aanvraag online in op cetelem.be. De aanvraag gebeurt 100 % online in een beveiligde omgeving, zonder paperassen. 

 

Less ook: ontdek welk krediet het beste bij jouw behoeften past!